Marimekko inspiraationa

"Ostimme paritalohuoneistomme keväällä 2006. Ihastuimme talon suuriin huoneisiin, mutta niiden sisustaminen olikin haastavaa. Eivätkä edelliseen kotiin ”ikuisiksi” hankitut sininen sohva ja kirsikan sävyiset kirjahyllyt ja ruokapöytä enää muutama vuosi hankinnasta tuntuneetkaan yhtään omilta.

Olimme nähneet pariin kertaan lehtijutun miehen entisestä työkaverista Tainasta, joka oli valmistunut juuri sisustussuunnittelijaksi. Pyysimme hänet ratkaisemaan sisustushaasteemme. Halusimme kodistamme ajattoman, pitkäikäisen, selkeän ja ”vähävärisen” lukuun ottamatta lasten huoneita. Myös Marimekon kankaista pidimme, joten ne otettiin ideoinnin lähtökohdaksi. Taina teki joitain ehdotuksia eri tilojen suhteen ja valitsimme niistä mieluisimmat jatkokehiteltäviksi.

Projektimme toteutuksesta on kulunut jo yli viisi vuotta, ja olemme edelleen enemmän kuin tyytyväisiä kokonaisuuteen. Nautimme suunnattomasti koko prosessista! Kaikki huonekaluhankinnat miellyttävät edelleen silmää, ja mikä tärkeintä, nyt ne tuntuvat omilta. Myös kaikki kankaat ovat edelleen ihania!"

"Pienillä jutuilla; tyynyillä, verhoilla ja pöytäliinoilla saa nopeasti uutta ilmettä, kun perusväritys on neutraali."

"Emme varmaan koskaan olisi päätyneet itse tiettyihin ratkaisuihin ja tuotteisiin. Esimerkiksi kangastaulujen kangasvalinnoista huomaa, miten ammattilaisella on eri silmä kuin itsellä."

"Keittiöön emme olisi keksineet hankkia vedenvihreää lamppua, mutta Tainan rohkaisemina sen hankimme, emmekä ole katuneet."

"Tainan kautta olemme myöhemminkin tilanneet valaisimia, mattoja, tyynyjä, kankaita… Ihanan vaivatonta; Taina tuntee sisustustyylimme ja -makumme, ja osaa nopeasti esitellä meille sopivia vaihtoehtoja ilman että esimerkiksi kankaiden valtavasta valikoimasta menee täysin sekaisin."

"Taina keksi pian projektin alussa, että teemana poikamme huoneessa on viidakko, tytön huoneessa puutarha ja muualla kodissa metsä. Ihastuimme heti tähän ideaan."

Sittemmin ovat autot löytäneet tiensä viidakkoon!

"Tyttäremme pikkutytön huonetta olemme jo ehtineet muokata koululaisen huoneeksi."

"Tässä vaiheessa tyttömme oli jo itse mukana suunnittelu- ja sisustusprojektissa ja sai itse valita huoneen värit ja verhokankaan. Tainan avustuksella ja valikoimista löytyi nopeasti mieluisat vaihtoehdot."

"Kylpyhuoneeseen Taina piirsi säilytyskalusteen...

... joka oli mitoitettava tarkasti pieneen tilaan."

"Myös eteiseen tarvitsimme kalusteen omien mittojen mukaan."