Kalajoen hiekat

Tämä talo valmistui Kalajoen loma-asuntomessuille muutama vuosi sitten. Taloon tavoiteltiin rentoa loputtomien lomapäivien tunnelmaa hieman urbaanilla säväyksellä. Perhe, joka on asunut myös kaukana maailmalla, halusi talosta näköisensä, elämää nähneen ja vahvan.

Tavoitteena oli rohkea, persoonallinen ja rauhallinen sisustus. Yksinkertaista ja selkeää kyllä, muttei tylsää; rouheita pintoja, auringon ja meren haalistamia sävyjä; veden värejä, hiekkaa, ukkostaivaan sineä, kanervan punaa, hangen valkoista, vanhojen merenrantahuviloiden rähjäistä romantiikkaa ja korallin punaa kaukaisilta meriltä.

Merenrantatalossa on paljon yhteistä tilaa oleskeluun. Talon ikkunaseinät aukeavat terasseille, ja valo ja maisema tulvivat sisälle.

Jokaiseen makuuhuoneeseen on valittu oma tunnelmansa ja värimaailmansa. Tässä huoneessa on vain sänky ja sään pieksemät jakkarat yöpöytinä. Tekstiilit täydentävät tunnelman.

Makuuhuoneisiin on valittu näyttävät, rouheapintaiset tapetit, joitten kuviot on skaalattu ja sovitettu seinien kokoon.

Tekstiilit valittiin huolella: henkäyksen ohuet pellavaverhot ja pellavaiset päiväpeitot sekä kasa hieman haaltuneen värisiä samettisia ja pellavaisia tyynyjä silkkinauhoineen.

Olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat täysin yhtenäistä tilaa, johon vielä terassi yhdistyy lasiseinä avaamalla. Iso ruokapöytä ja mukavat tuolit kutsuvat istumaan ja nauttimaan.